tisdag 27 april 2010

Top 5 Torchwood Baddies!

5. Pearl and the Ghostmaker och Adam (From Out of the Rain (s2e10), Adam (s2e5))

Det blir delad femteplats. Tredelad, till och med! Adam var väldigt nära att hamna utanför listan, men jag kunde inte låta bli att ha med honom i alla fall. Han är ju en riktigt baddie, som ändrar folks medvetanden och minnen för sin egen skull. En livsform som vi inte vet någonting om, förutom att de lever av andras minnen måste ju få en plats på denna listan! Han får Ianto att tro att han är en seriemördare, förstör Jack's sista, fina minne av sin far och lillebror, samt inbillar Tosh att de är tillsammans så att han kan ligga med henne. Bad, bad alien!

Sedan har vi Pearl and the Ghostmaker. Det är något kusligt med dessa två baddies. För det första kliver de ur en gammal filminspelning. För det andra stjäl de folks sista andetag för att skapa en publik som de kan ha föreställningar för. Hualigen. Att man inte heller får något riktigt svar på vad de egentligen är för något, och det faktum att avsnittet slutar med att en stackars pojke hittar någora gamla filmrullar på ett loppis och släpper ut ett gammalt ljud som når Jack nere i hans kontor... *shudders*


4. The Cannibals (Countrycide, s1e6)

Countrycide är ett av mina absoluta favoritavsnitt av Torchwood. Spänningen, läskigheten och ovissheten om vad det är för ofattbart ondskefulla aliens det är som mördar folk och flår dem gör att man sitter på spänn under hela avsnittet. Och när man förstår att det inte alls är aliens, utan människor... Ja, då mår man bara lite illa.


3. Bilis Manger (Captain Jack Harkness (s1e12) och End of Days (s1e13))

Bilis hamnar på tredje plats på denna lista mest för att han fortfarande finns där ute någonstans. I boken "The Twilight Streets" har han en väldigt betydande roll, men han är ändå ett olöst kapitel. Man vet inte vem han är, vad han är, och vad han egentligen har för planer. Creepy guy.




2. Gray (Exit Wounds, s2e13)

Jack's psykopatiska lillebror kniper andraplatsen. Bara det faktum att han förstör Cardiff i en 'terrorist-attack', begraver Jack levande, medveten om att han inte kan dö, och skjuter Tosh säger ju en hel del om hans 'baddiestatus'. Han är manipulativ, psykotisk och desillusionerad. Jack kan förstås inte döda honom när han tillslut får chansen, och fryser därför ner honom. Så, tekniskt sett, kan Gray fortfarande vara vid liv, eftersom vi inte vet hur mycket av the Hub förstördes i s3. Kanske ligger han därnere och väntar på att bli upptinad igen...


1. 456 (Children of Earth, s3)

De spyr grön gegga, vill ha en tiondel av världens barn för att deras kemikaler får dem att må bra och ser ut som värsta sortens slime-alien. De har en sjukt läskig röst och vi vet inte ens vad de heter, bara vilken våglängd som de använder. Så, egentligen, var det nog ingen större överraskning att dessa odjur hamnade på toppplaceringen. En baddie som inte är att leka med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar