söndag 18 april 2010

Victory of the Daleks!

Ännu ett fantalastiskt avsnitt av Doctor Who!

Denna veckan var det dags för Doktorns ärkefiender, the Daleks, att åter igen göra sig till känna.

The Doctor och Amy åker tillbaka till Andra Världskrigets London, där Winston Churchill behöver Doktorns hjälp. En av deras forskare har uppfunnit en helt ny krigsmaskin som ska hjälpa dem att vinna kriget. En maskin som visar sig vara Daleks.



Avsnittet bjöd på härlig kontrast mellan 40-talet och framtidens Dalekskepp. Doktorn visar än en gång prov på att han ibland måste ta de svåraste besluten, denna gång måste han välja mellan att förinta Daleks föralltid eller rädda jorden. Jag gillar den mörkare sidan av Doktorn.

Amy Pond är en fantastisk karaktär. Hon är den perfekta 'companion' till Doktorn, snabbtänkt, rolig och kaxig. Och så har hon rött hår. You've gotta love her!

Men! Varför minns hon inte Dalekinvasionen från The Stolen Earth och Journey's End? Det verkar som om något har hänt/kommer att hända som ändrar historien. Och den där sprickan är tillbaka. The Daleks are so up to no good!

Jag gillade verkligen designen på de 'nya' Daleks. De kommer en i varje färg! Rainbow-Daleks! De kanske gör ett inslag i kommande Pride-festivaler?

Men nästa gång...

Nästa gång kommer att vara fucking epic!

River Song. Weeping Angels (som skrämmer slag på mig!). Mörka grottor och stora faror. Frågor som vi ställt oss sedan förra säsongen (vem är egentligen River Song?) kommer förhoppningsvis att besvaras.

Och det kommer att bli one hell of a ride, om man ska tro trailern!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar